ES9038Q2M: interesting new forum ( + DACES9038PRO

so, 😉
came here by chance to a new very interesting ES9038Q2M-forum->
some interesting pics/news on it, par example that the Green 1.06 has 7805 instead of 7808 on it and so on 😉 ->

by that, there is also a link to a 9038Pro-DAC (DACES9038PRO) designed by Andrea Ciuffoli/Quang Hao + a lot of interesting infos around the schematics of the sabre-chips->


greets for now 😉

ES9038Q2M/ES9018K2M: DSD (+perfect bitstreaming) Win8.1-foobar2000

so, 😉
because i have here heavy „overdue delivery“-problems for some Aliexpress/China-manufactored DIY-things (yesterday a Electric Soldering Iron arrived exactly after 94 !! Days), i decided to make a new try in DSD-(native)-playing under Windows..experiences so far:
(i used Win8.1 because i don´t want to fuck up my Windows10-settings with the XMOS-USB-driver)..
okay, i used foobar2000 (JRiver trial period is over 😉 ) and have here the Singxer-V4.36 driver installed..
I used the ASIO-tutorial in the Topping NX4DSD v4.14 driver and manual pack (-> because i heard absolutely nothing with the „ASIO-Singxer USB Audio Device“-settings under „Preferences->Output->Device“..

after installing the foo_dsd_asio and foo_input_sacd foobar components + Asioproxyinstall v0.72 from the Topping V4.14 pack i´ve finally got a heavy white noise on both channels with the ES9038Q2M (and very very silent music back in it) and heavy white noise only on the left channel with the ES9018K2M (both with the Skyong(Singxer)-USB-bridge))..
The Singxer USB-Audio Device Control panel displays (in this case) 5644800hz and foobar also shows:“DSD128/11290kbps/5644800hz“ and the DSD-light on the ES9038Q2M and the blue DSD-led on the Skysong are also lit (see picture above)..

i´ve read elsewhere exact the same behaviour/problem..
okay, but this is a small improvement, because with the normal „Asio-Singxer USB Audio“-driver i heard absolutely nothing..
so far for now, i really have no clue to progress further (as said didn´t test it on Win10 because of not messing around with the usb-driver there)..

If anyone here has a solution for this „white noise“-problem, please leave a comment here !!